Allt du behöver veta om Hyatt Privé: VIP-förmåner värda flera tusen kronor vid varje vistelse
maj 5, 2024

I denna artikel

Hyatt Privé är ett program där utvalda lyxreserådgivare, som vi på Lyxresan Travels, kan erbjuda exklusiva förmåner – som exempelvis gratis frukost, bekräftade rumsuppgraderingar, hotellkrediter, rabatter och VIP-status till sina kunder när de bokar vistelser på någon av de 300 Hyatt-hotell globalt som deltar i programmet.

Trots att Hyatt inte har samma storlek som t.ex Marriott och Hilton så är det en hotellkedja som satsat stort på premium-och-lyxsegmentet med starka varumärken som lyxiga Park Hyatt, trendiga Andaz och boutique-kedjan Thompson Hotels. Hos Hyatt hittar vi exempelvis trevliga boutiquehotell som The Beekman i New York och trendiga Andaz Tokyo Toranomon Hills i Tokyo.

Genom att boka via Hyatt Privé får du förmåner som är bättre än att ha toppstatus i Hyatts lojalitetsprogram. Du får ta del av VIP-förmåner värda flera tusen kronor, där du exempelvis får gratis frukost, bekräftade rumsuppgraderingar, välkomstgåvor och hotellkrediter. Du får dessutom extra bra priser med tredje/fjärde/femte natten gratis på utvalda hotell.

I denna guide kommer vi gå igenom allt du behöver veta om Hyatts program Hyatt Privé. Vi går igenom vilka varumärken som deltar, hur förmånerna ser ut, och hur du kan få så mycket ur programmet som möjligt.

Vad är Hyatt Privé och vilka förmåner får man?

Park Hyatt Kyoto deltar i Hyatt Privé och erbjuder i dagsläget fjärde natten gratis
Den japanska pärlan Park Hyatt Kyoto deltar i Hyatt Privé och erbjuder just nu fjärde natten gratis

Genom att boka din nästa vistelse på ett Hyatt-hotell genom Hyatt Privé får du ta del av exklusiva förmåner. Förmånerna varierar beroende på vilket av Hyatts varumärken som du väljer att boka. Utvalda hotell kan välja att erbjuda fler förmåner än nedan, men på de allra flesta hotellen ser förmånerna ut som nedan. Genom att kontakta oss kan vi alltid ta fram exakt vilka förmåner som gäller för hotellet eller destinationen du är intresserad av.

Hyatt Privé-förmåner:

 • Daglig fullständig frukost för två personer
 • Rumsuppgradering till nästa rumskategori, bekräftas inom 24 timmar från bekräftad bokning (uppgraderingar sker från rum-till-rum och från svit-till-svit) – vid tillgänglighet vid bokningstillfället
 • Hotellkredit på mellan $50-$100 USD (varierar från hotell till hotell)
 • Tidig check-in och sen check-out vid tillgänglighet
 • Välkomstgåva
 • VIP-status under hela vistelsen
 • Rabatterade erbjudanden, såsom tredje/fjärde/femte natten gratis

Det är värt att poängtera att Hyatt Privé-priserna oftast motsvarar de mest flexibla priserna som hotellet erbjuder – med andra ord brukar de vara väldigt flexibla och ha de mest generösa avbokningsreglerna som hotellet erbjuder. Majoriteten av hotellen erbjuder fri avbokning fram till strax innan incheckningsdatumet.

Utöver de förmåner som nämns ovan så ska en bra agent dessutom jobba direkt med hotellet för att säkerställa att du får bästa möjliga behandling under din vistelse. Vi på Lyxresan Travels har spenderat många år i branschen och känner många av ledningsgrupperna på Hyatt Privé-hotell, och vi jobbar direkt med seniora personer på hotellet för att säkerställa att de gör det där lilla extra åt dig som kund.

På vilka varumärken gäller Hyatt Privé?

La Zambra Resort, The Unbound Collection är ett av boutiquehotellen som deltar i Hyatt Privé och erbjuder tredje natten gratis
La Zambra Resort, The Unbound Collection är ett av boutiquehotellen som deltar i Hyatt Privé och erbjuder tredje natten gratis

Hyatt Privé-priser går att boka på följande varumärken inom Hyatt:

 • Park Hyatt (samtliga hotell)
 • Andaz (samtliga hotell)
 • Miraval (samtliga hotell)
 • Grand Hyatt (utvalda hotell)
 • Hyatt Centric (utvalda hotell)
 • Hyatt Regency (utvalda hotell)
 • The Unbound Collection (utvalda hotell)
 • Thompson (utvalda hotell)
 • Alila (utvalda hotell)
 • Joie de Vivre (utvalda hotell)

Är det dyrare att boka via Hyatt Privé?

Hyatt Privé-priserna motsvarar oftast hotellets ’Best Available Rate’, vilket är de mest flexibla priserna som hotellet erbjuder med mest generös avbokningspolicy. Det innebär i praktiken att hotellet kan erbjuda lägre priser med en striktare avbokningspolicy – exempelvis en icke-återbetalningsbar bokning, eller priser som erbjuder sämre eller inga förmåner alls.

Med det sagt så är det värt att veta att Hyatt Privé även erbjuder kampanjer på utvalda hotell där man har möjlighet till att få tredje, fjärde eller femte natten gratis i tillägg till förmånerna vilket oftast gör det till det lägsta priset hotellet erbjuder. I de fallen där Hyatt Privé-priset är något högre än hotellets lägsta pris kan det trots det löna sig att boka Hyatt Privé-priset då förmånerna såsom frukost, krediten och uppgraderingen ofta överstiger värdet på prisskillnaden.

Exempel: Great Scotland Yard, London

Great Scotland Yard deltar i Hyatt Privé och är ett av de mest populära Hyatt-hotellen i London
Great Scotland Yard deltar i Hyatt Privé och är ett av de mest populära Hyatt-hotellen i London

Vi tittar på tre nätter i juli 2024, där Hyatt Privé-priset hamnar på totalt £2001 GBP.

Det finns dock ett billigare pris som kostar £1713 GBP. Det innebär att Hyatt Privé-priset för dessa datum är £288 GBP dyrare än hotellets lägsta pris. Däremot finns det några viktiga skillnader mellan dessa två priser som gör det värt att boka Privé trots det högre priset.

Det lägre priset är icke-återbetalningsbart och inkluderar dessutom inga förmåner, inte ens frukost. Hyatt Privé-priset däremot är fullt flexibelt fram till 2 dagar innan incheckning. Det inkluderar dessutom frukost, $100 USD kredit (cirka £80 GBP), en bekräftad uppgradering till nästa rumskategori, tidig check-in och sen check-out, välkomstgåva samt VIP-status. Dessutom får man ovärderlig flexibilitet i att kunna avboka utan kostnad om ens planer ändras.

Vi nämnde det tidigare, men många gånger erbjuder hotellen dessutom ytterligare rabatter. Om man bor på Great Scotland Yard under samma datum men stannar en natt längre får man den fjärde natten gratis. I praktiken får man alltså 25% rabatt på sin vistelse. Priset per natt blir då istället £500 GBP och gör det alltså billigare än det billigaste icke-återbetalningsbara priset utan förmåner som kostar £571 GBP.

Rabatter: Tredje/fjärde/femte natten gratis

Populära Andaz Mayakoba i Mexiko erbjuder just nu femte natten gratis via Hyatt Privé
Populära Andaz Mayakoba i Mexiko erbjuder just nu femte natten gratis via Hyatt Privé

Utöver de fantastiska Hyatt Privé-förmånerna som gäller på alla vistelser, oavsett längd, erbjuder Hyatt dessutom ofta erbjudanden på utvalda hotell där man får tredje/fjärde/femte natten gratis. Vår erfarenhet visar att minst 50% av alla Hyatt-hotell globalt erbjuder någon form av Hyatt Privé-rabatt.

Just nu erbjuder exempelvis trendiga lyxhotellet The Beekman i New York tredje natten gratis, Andaz London Liverpool erbjuder tredje natten gratis och ytterligare $100 USD i hotellkrediter, och Andaz Mayakoba i Mexiko femte natten gratis.

I praktiken innebär detta att du kan få upp till 33% rabatt när du bor på Hyatt Privé-hotell och därutöver även få fantastiska förmåner som frukost, krediter, uppgraderingar och VIP-behandling:

Tredje natten gratis33% rabatt
Fjärde natten gratis25% rabatt
Femte natten gratis20% rabatt

För att se vilka hotell som erbjuder rabatter på din destination, kontakta oss kostnadsfritt nedan så tar vi fram de nuvarande rabatterna åt dig.

Hur Hyatt Privé och din Hyatt-status går hand i hand

Det som är grymt med Hyatt Privé är att detta program drivs av Hyatt själva och erbjuds genom lyxreserådgivare. Detta är en viktig detalj då man i vanliga fall inte får World of Hyatt-poäng eller statusnätter när man bokar annat än direkt via Hyatts hemsida. Hyatt Privé är dock undantaget från denna regel – att boka via Hyatt Privé är alltså precis som om du har bokat direkt via Hyatt.

Du får med andra ord ta del av samtliga statusförmåner och tjänar poäng precis som vanligt när du bokar Hyatt Privé. Du får därutöver också fantastiska förmåner och rabatter utöver det. Win-win, med andra ord.

Värdet av att boka Hyatt Privé-priser som Hyatt Globalist

Många av våra kunder är idag Hyatt Globalist och vår erfarenhet visar att man i regel får mycket bättre behandling av hotellen när man bokar Hyatt Privé än om man hade bokat på annat vis. Man får generellt bättre uppgraderingar och hotellen gör sitt bästa för att göra det där lilla extra åt en.

En bra agent koordinerar dessutom direkt med hotellet för att se till att du får en så bra vistelse som möjligt när du bokar via Hyatt Privé.

Med det sagt finns det några viktiga skillnader mellan statusförmånerna du får som Globalist och Hyatt Privé-förmånerna. Du får fortsatt mycket värde av att boka Privé:

 • Krediten på upp till $100 är unik till Hyatt Privé
 • Du får en bekräftad uppgradering inom 24 timmar från att du genomför din bokning, gentemot Globalist-uppgraderingar som endast gäller vid ankomst
 • Du får kostnadsfri frukost, medan du på hotell som har en club lounge endast får frukost i loungen
 • Du får en välkomstgåva
 • Du får ta del av unika Hyatt Privé-rabatter och kampanjerbjudanden såsom tredje/fjärde/femte natten gratis, och i tillägg till detta kan du få ytterligare förmåner på utvalda hotell
 • Hotellen tar generellt mycket bättre hand om kunder som både bokar Privé och som erhåller Globalist-status

Vi rekommenderar alltid att jämföra Privé-priserna med de lägsta priserna som hotellet erbjuder för att hitta det som passar dig bäst.

Kundexempel: Hyatt Privé-vistelse på The Beekman i New York

The Beekman i New York är ett mycket trevligt boutiquehotell som dessutom erbjuder tredje natten gratis
The Beekman i New York är ett mycket trevligt boutiquehotell som dessutom erbjuder tredje natten gratis

Vi bokade nyligen en av våra kunder på trendiga boutiquehotellet The Beekman i New York. Det här hotellet erbjuder i dagsläget tredje natten gratis. Kunden valde att bo sex nätter på The Beekman och fick med andra ord två nätter gratis på hotellet.

De bokade sin vistelse i hotellets King Bed Premium-rum, där totalpriset hamnade på $3256,94 USD (cirka 35 000 kr) efter två gratisnätter bokat under Hyatt Privé-priset. I priset ingick då frukost ($70 kredit per dag), $100 kredit att nyttja under vistelsen, tidig check-in och sen check-out, välkomstgåva och vi lyckades dessutom lösa en bekräftad rumsuppgradering åt kunden till en av hotellets sviter direkt vid bokningstillfället. Bokningen var dessutom flexibel fram till dagen innan incheckning.

För jämförelsens skull var det billigaste priset som hotellet erbjöd ett icke-återbetalningsbart pris utan frukost eller några förmåner, och det hamnade på $4339,69 USD (cirka 46 300 kr). Med andra ord sparade kunden 11 000 kr på sin vistelse, fick en fullt flexibel bokning och en rad VIP-förmåner.

Vanliga frågor om Hyatt Privé

Finns det någon minimivistelse för att Hyatt Privé-förmåner ska gälla?

På Park Hyatt och Andaz-hotell gäller förmånerna oavsett längd. För alla andra varumärken krävs en vistelse på minst två nätter för att förmånerna ska gälla.

Tjänar man poäng som vanligt när man bokar via Hyatt Privé?

Självklart! Du tjänar poäng precis som vanligt och får statusnätter för dina vistelser.

Kan man använda sina ”Suite Upgrades” när man bokar Hyatt Privé?

Ja, så fort bokningen är bekräftad går det att applicera sina Suite Upgrades direkt via Hyatt.

Kostar det något att boka Hyatt Privé-priser via er?

Nej, vi tar inga avgifter alls då vi får en provision direkt från hotellen.

Kan ni boka om en existerande bokning?

Om du har en existerande bokning kan vi alltid se om vi kan boka om det åt dig och lägga till Hyatt Privé-förmåner. Skicka oss ett mail så kollar vi på det åt dig.

Erbjuder vissa hotell förmåner utöver dem som är listade i artikeln?

Ja! Utvalda Hyatt-hotell kan erbjuda ytterligare Privé-förmåner, som exempelvis högre krediter och rabatter som tredje/fjärde/femte natten gratis. Kontakta oss så kan vi ta fram alla förmåner och priser som gäller på din destination.

Vad är skillnaden mellan detta och Amex Fine Hotels & Resorts?

De två programmen liknar varandra men den stora skillnaden är att Hyatt Privé erbjuder betydligt fler hotell och har dessutom ofta bättre rabatter än Amex Fine Hotels & Resorts. Slutligen får du genom Amex FHR inte en lyxreserådgivare som koordinerar din vistelse med hotellet, vilket du får när du bokar via oss.

Varför erbjuder Hyatt detta program?

Det korta svaret är att Hyatt vill attrahera gäster som reser i lyx och uppmuntra dem att boka direkt via Hyatts egna program istället för att boka via bokningssajter som Booking.com. Därför har de skapat ett partnerskap med utvalda lyxreserådgivare för att erbjuda förmåner när man bokar via deras egna program.

Sammanfattning

Hyatt Privé är ett fantastiskt program som gör att du kan få ännu mer ur varje vistelse på Hyatts lyx-och premiumvarumärken som Park Hyatt, Andaz, Grand Hyatt och Hyatt Regency. Du får tillgång till fantastiska förmåner som gratis frukost, bekräftade uppgraderingar, krediter på upp till $100 och mer. Du får dessutom tillgång till rabatter upp till 33% på utvalda hotell. Programmet erbjuder mycket värde även om du har World of Hyatt-status, då Hyatt Privé-förmånerna kombineras med dina statusförmåner för att ge dig den allra bästa hotellvistelsen. Klicka här för att få en kostnadsfri Hyatt Privé-offert från vårt team.

Let us help build your next trip

Give us a little bit of information – like budget, and type of trip, and let us come with a suggestion for your next memorable trip. Fill out as much or as little as you know and we’ll get back to you soon.