Så här får du mer ur varje Four Seasons-vistelse: Four Seasons Preferred Partner
maj 13, 2024

I denna artikel

Four Seasons är en av världens bästa hotellkedjor och en av de hotellkedjor som vi personligen tycker mest konsekvent levererar en fantastisk hotellupplevelse. Oavsett om du är på Four Seasons i Bangkok, New York eller Serengeti har Four Seasons en unik kapacitet till att leverera otroliga hotellupplevelser och alltid hålla väldigt hög standard. För den som gillar lyxhotell är Four Seasons helt klart creme-de-la-creme.

Med det sagt finns det ett sätt att få ännu mer ur varje vistelse på Four Seasons, och det är att boka via en Four Seasons Preferred Partner då du till samma pris som din vanliga vistelse kan få en rad unika förmåner och VIP-status på hotellet.

I den här artikeln kommer vi berätta allt du behöver veta om Four Seasons Preferred Partner, vilka förmåner som ingår och varför du bör boka alla dina Four Seasons-vistelser på detta vis.

Vad är Four Seasons Preferred Partner?

Four Seasons Hualalai i Hawaii är en favorit bland våra kunder
Four Seasons Hualalai i Hawaii är en favorit bland våra kunder

Four Seasons Preferred Partner är Four Seasons egna program där de bjuder in utvalda lyxreserådgivare att delta i programmet. Genom Four Seasons Preferred Partner kan gäster få tillgång till unika förmåner oavsett vilket Four Seasons-hotell de bor på, utan att det kostar gästen något extra. Man betalar alltid exakt samma pris som man själv kan hitta på Four Seasons hemsida, men får alltså förmåner på toppen av detta. Utöver att man får förmåner under vistelsen så koordinerar dessutom agenten å dina vägnar med hotellets management-team och ser till att du får femstjärnig service rakt igenom och att personalen gör det där lilla extra åt dig.

För att kunna bli en Four Seasons Preferred Partner-agent behöver man bli särskilt inbjuden av Four Seasons till programmet, och vi på Lyxresan Travels är stolta över att vara medlemmar i programmet.

Four Seasons Preferred Partner-förmåner

Dekorerat rum på Four Seasons Bangkok Chao Phraya River
Dekorerat rum på Four Seasons Bangkok Chao Phraya River

Du behöver kontakta oss för att få veta exakt vilka Four Seasons Preferred Partner-förmåner som gäller för det hotell du är intresserad av, men generellt brukar förmånerna som minst inkludera:

 • Daglig frukost för två personer, serveras antingen i hotellets restaurang eller via room service
 • Hotellkredit att nyttja under vistelsen på upp till $1000 USD beroende på vilket hotell man bokar och vilket rum man bokar, men standardkrediterna uppgår till:
  • Vanliga rum: $100 USD per vistelse
  • Sviter: $200 USD per vistelse
  • Villor: $200-$1000 USD per vistelse
 • Kostnadsfri rumsuppgradering till nästa kategori, baserat på tillgänglighet vid incheckning
 • Välkomstgåva

Hotellen kan själva välja att erbjuda ytterligare förmåner än standardförmånerna som nämns ovan – vi har sett alltifrån dubbeluppgraderingar, kostnadsfria flygplatstransfers och förhöjda krediter per vistelse.

Four Seasons Jimbaran Bay Bali är ett av öns mest populära hotell och med all rätt - det är ett fantastiskt hotell
Four Seasons Jimbaran Bay Bali är ett av öns mest populära hotell och med all rätt – det är ett fantastiskt hotell

Exempelvis erbjuder Four Seasons Jimbaran Bay i Bali under 2024 fjärde natten gratis samt en bekräftad uppgradering till nästa rumskategori direkt vid bokningstillfället. I och med att alla rum på hotellet är villor så är det ett värde på minst 2000 kr/natt för den kostnadsfria uppgraderingen, och om man bokar en av de dyrare rumskategorierna kan värdet vara många gånger mer än det.

Vi på Lyxresan Travels arbetar också direkt med hotellet för varje vistelse för att skräddarsy din vistelse och vi koordinerar med hotellets seniora personal, vilket gör att de vet vem du är och ser till att du får extra bra service under din vistelse. Vi finns också där vid din sida i de osannolika fallen där något går snett på hotellet, då vi har ingångar på alla Four Seasons-hotell.

För att få veta exakt vilka förmåner som gäller på det hotell du är intresserad av är det enklast att kontakta oss då Four Seasons inte publicerar förmånerna någonstans, men vi kan enkelt ta fram dem åt dig.

Kostar det mer att boka via Four Seasons Preferred Partner?

Nej. Det fantastiska med Four Seasons Preferred Partner är att vi kan applicera förmånerna på alla priser som finns på Four Seasons egna hemsida. Det innebär att icke-återbetalningsbara priser, eller kampanjpriser såsom tredje natten gratis (Stay Longer) går att kombinera med Four Seasons Preferred Partner-förmånerna. Du har alltså ingenting att förlora på att boka via Four Seasons Preferred Partner.

Ett vanligt kampanjpris som Four Seasons erbjuder på många av sina hotell är Stay Longer-kampanjen där man får en gratis natt när man exempelvis bor tre nätter. Ett exempel på ett hotell som just nu erbjuder detta är Four Seasons Buenos Aires.

Four Seasons Buenos Aires erbjuder ett kampanjpris med tredje natten gratis som går att kombinera med Four Seasons Preferred Partner
Four Seasons Buenos Aires erbjuder ett kampanjpris med tredje natten gratis som går att kombinera med Four Seasons Preferred Partner

Här kan vi se att Four Seasons själva erbjuder tredje natten gratis. I det här priset ingår inget annat än själva rummet. Vi kan erbjuda exakt samma pris som är listat på Four Seasons egna hemsida, men i tillägg kan vi erbjuda följande förmåner:

 • Frukost som annars inte hade ingått – där kunden kan välja att äta det i hotellets restaurang eller via room service
 • En kategori rumsuppgradering som bekräftas direkt vid bokningstillfället (unik förmån för detta hotell)
 • $100 USD hotellkredit att nyttja under vistelsen
 • Välkomstgåva

Nästa rumskategori, Mansion-View Room kostar cirka 1000 kr extra per natt, vilket vi direkt vid bokningstillfället kan ordna en bekräftad uppgradering till utan extra kostnad.

Några av de Four Seasons vi tycker om mest globalt

Four Seasons Astir Palace, Aten

Four Seasons Astir Palace i Aten är ett unikt cityhotell som kombinerar storstad och avslappning
Four Seasons Astir Palace i Aten är ett unikt cityhotell som kombinerar storstad och avslappning

Här möts du av ett unikt hotell som kombinerar storstad och resortavslappning. Med tre olika delar av hotellet får du garanterat en härlig upplevelse på Four Seasons Astir Palace. Välj mellan avslappnade Arion, livliga Nafsika eller Bungalows vid stranden. Hotellet är bara 30 minuter från centrala Aten – så du kan tillbringa dagen med att beundra de historiska underverken från antikens civilisation och sedan återvända till hotellet och rivieran för pooltid och avkoppling. Ett unikt cityhotell helt enkelt

San Domenico Palace, Taormina, a Four Seasons Hotel

San Domenico Palace, Taormina är ett av Siciliens bästa hotell och var dessutom hotellet där White Lotus säsong 2 spelades in
San Domenico Palace, Taormina är ett av Siciliens bästa hotell och var dessutom hotellet där White Lotus säsong 2 spelades in

Beläget på en klippig udde högt ovanför Joniska havet välkomnar det ikoniska San Domenico Palace dig till ett hotell med panoramautsikt över Mount Etna och det antika grekiska teatern. Njut av prisbelönt mat, koppla av i hotellets spa och simma i infinitypoolen med utsikt över klipporna. Välkommen till en vistelse präglad av tidlös skönhet – med den charmiga staden Taormina precis utanför dörren och det bästa av Sicilien som väntar på att utforskas. Det här hotellet är dessutom med i HBOs andra säsong av succéserien The White Lotus.

Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River

Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River är en oas i den pulsiga staden och erbjuder fantastisk utsikt över den ikoniska floden
Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River är en oas i den pulsiga staden och erbjuder fantastisk utsikt över den ikoniska floden

Här bor du vid Bangkoks Chao Phraya-flod och får bo i en urban oas. Här är du omgiven av gallerier, fantastiska restauranger och kaféer. Four Seasons Bangkok blev belönad som tredje beställa hotell av The World’s 50 Best Hotels 2023 och hyllades för att vara en knypunkt för energi och stil. I en stad med fantastiska hotell står Four Seasons Bangkok trots det ut. Här tar du in vidsträckta flodutsikter från både rum och pooler, njuter av fantastisk mat och kan enkelt slappna av i denna stadsresort. Vi bor ofta här när vi är i Bangkok och kan varmt rekommendera detta hotell.

Four Seasons Resort The Nam Hai, Hoi An

Four Seasons Hoi An erbjuder en unik kulturell upplevelse i perfekt resortformat
Four Seasons Hoi An erbjuder en unik kulturell upplevelse i perfekt resortformat

Beläget på en idyllisk plats på Vietnams kulturellt rika centrala kust erbjuder Four Seasons The Nam Hai en portal till tre extraordinära UNESCO World Heritage sites och en härlig paus på landets mest populära strand. Här kommer du ha möjlighet till otrolig avslappning och en resortsemester utan dess like. Personalen här är varma och tar in det bästa av Four Seasons med tydliga kopplingar till den vietnamesiska kulturen.

Vanliga frågor om Four Seasons Preferred Partner

Kan ni applicera Four Seasons Preferred Partner-förmåner på en existerande bokning?

Ja, i de flesta fallen kan vi applicera Four Seasons Preferred Partner-förmåner på en redan skapad bokning. Kontakta oss så kan vi se vad vi kan göra för dig.

Kostar det något att boka Four Seasons Preferred Partner via er?

Nej, vi tar inga avgifter alls. Vi får en provision direkt från Four Seasons.

Deltar alla Four Seasons-hotell i Four Seasons Preferred Partner?

Ja, alla Four Seasons-hotell globalt deltar i Four Seasons Preferred Partner.

Kan man boka Four Seasons Preferred Partner utan att gå via en agent?

Nej, man kan endast boka via en agent som är medlem i Four Seasons Preferred Partner.

Om jag har tillgång till Amex Fine Hotels & Resorts eller Virtuoso, är det bättre att boka via det eller via Preferred Partner?

Man kan i vissa fall boka Four Seasons-hotell via både Amex Fine Hotels & Resorts och Virtuoso. Med det sagt är det i alla omständigheter bättre att boka direkt via Four Seasons Preferred Partner då Four Seasons ger förtur till alla bokningar via deras egna program över andra program som Virtuoso och Amex Fine Hotels & Resorts. Även om förmånerna kan likna varandra är exempelvis förmånen att du får äta frukost genom room service en förmån som unikt erbjuds via Four Seasons Preferred Partner. Vår erfarenhet visar också att Four Seasons generellt ger bättre behandling till kunder som bokar via Four Seasons Preferred Partner.

Hur kan man få rabatter på Four Seasons?

Det är väldigt ovanligt att Four Seasons-hotell rabatterar sina hotell lägre än det du själv kan se på Four Seasons hemsida. Det bästa sättet att få rabatter på Four Seasons är alltså att hoppa på ett av erbjudandena som de har där de exempelvis bjuder på tredje eller fjärde natten gratis, och sedan kombinera detta med Four Seasons Preferred Partner-förmåner.

Sammanfattning

Four Seasons Preferred Partner är ett sätt att få ännu mer ur varje vistelse på Four Seasons. Du betalar exakt samma pris som du hittar på Four Seasons hemsida, men du får en rad värdefulla förmåner som kostnadsfri frukost, hotellkrediter, uppgraderingar samt VIP-status. Du får dessutom en agent som koordinerar din vistelse åt dig, och ser till att du får ännu bättre behandling på hotellen. Klicka här för att få en kostnadsfri offert på Four Seasons.

Let us help build your next trip

Give us a little bit of information – like budget, and type of trip, and let us come with a suggestion for your next memorable trip. Fill out as much or as little as you know and we’ll get back to you soon.